loading

Novosti i događanja

Održana tribina „Smanjimo smeće, ne bacajmo otpad u iste vreće“ KK.06.3.1.07.0075
30
svi 2019

Održana tribina „Smanjimo smeće, ne bacajmo otpad u iste vreće“ KK.06.3.1.07.0075

Jučer, 29. svibnja 2019. g. održana je javna edukacijska tribina na temu gospodarenja otpadom. To je jedna od ukupno jedanaest izobrazno-informativnih aktivnosti koje se provode u sklopu projekta „Smanjimo smeće, ne bacajmo otpad u iste vreće“.
Projekt „Smanjimo smeće ne bacajmo otpad u iste vreće„ provodi se u sklopu Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, a ukupna vrijednost projekta iznosi 304.899,25 kn, od čega bespovratna sredstva EU iznose 85 %. Nositelj projekta je Grad Senj, a Grad Novalja i Općina Perušić su sunositelji aktivnosti.
Javna tribina o održivom gospodarenju otpadom održana je u suradnji s Udrugom za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja “Eko-Zadar”, a sudjelovali su i predstavnici Gradskog komunalnog društva Senj.
Glavni cilj projekta je doprinijeti povećanoj stopi odvojenog prikupljanja otpada te smanjenju ukupne količine komunalnog otpada koji se odlaže na odlagališta.
U tom smjeru, glavne teme jučerašnje tribine bile su izgraditi svijest građana o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom i o važnosti prijelaza na kružno gospodarstvo te sprječavanje nastanka otpada, odvojeno prikupljanje komunalnog otpada, kućno kompostiranje i ponovna uporaba predmeta.

Povezane novosti

Postavite pitanje

Ukoliko trebate više informacija ili imate pitanje u vezi gospodarenja otpadom, kontaktirajte nas klikom na gumb desno.

Kontaktirajte nas

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pročitajte pravila privatnosti na ovoj web stranici. Više informacija