loading

Novosti i događanja

Održana tribina „Smanjimo smeće, ne bacajmo otpad u iste vreće“ KK.06.3.1.07.0075
04
ruj 2019

Održana tribina „Smanjimo smeće, ne bacajmo otpad u iste vreće“ KK.06.3.1.07.0075

 

 „Smanjimo smeće, ne bacajmo otpad u iste vreće“ KK.06.3.1.07.0075

 

Dana 4. rujna 2019. g. u Senju je održana još jedna javna edukacijska tribina na temu gospodarenja otpadom u suradnji s Udrugom za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja "Eko-Zadar" i predstavnicima Gradskog komunalnog društva Senj.

Javna tribina jedna je od 11 aktivnosti projekta „Smanjimo smeće, ne bacajmo otpad u iste vreće“, a koji se provodi u sklopu Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom.

 Ukupna vrijednost projekta iznosi 304.899,25 kn, od čega bespovratna sredstva EU iznose 85 %. Nositelj projekta je Grad Senj, a Grad Novalja i Općina Perušić su sunositelji aktivnosti.

Glavne teme tribine bile su izgraditi svijest građana o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom i o važnosti prijelaza na kružno gospodarstvo te sprječavanje nastanka otpada, odvojeno prikupljanje komunalnog otpada, kućno kompostiranje i ponovna uporaba predmeta.

Glavni cilj projekta općenito je doprinijeti povećanoj stopi odvojenog prikupljanja otpada te smanjenju ukupne količine komunalnog otpada koji se odlaže na odlagališta.

Povezane novosti

Postavite pitanje

Ukoliko trebate više informacija ili imate pitanje u vezi gospodarenja otpadom, kontaktirajte nas klikom na gumb desno.

Kontaktirajte nas

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pročitajte pravila privatnosti na ovoj web stranici. Više informacija